fbpx

NLP

Nlp;  kişilerin amaçlarına ulaşmaları için “nörolojik programlarını” keşfetmelerini ve en iyi şekilde kullanmalarını sağlamayı hedefleyen, tartışmalı bir psikolojik terapi anlayışıdır. NLP 1973 yıllarında, Dr. Richard Bandler ile linguistik (Dilbilim) profesörü olan John Grinder’in Milton Erickson, Virginia Satir Fritz Perls, Gregory Bateson gibi zamanın en büyük terapist ve dilbilimcilerinin zihin süreçlerinin modellenmesi yoluyla ortaya çıkmıştır. “Neuro-Linguistic Programming” ibaresi zihin ile insan vücudundaki sinir ağı (neurology) dil modelleri (linguistik) ve insan algısının organizasyonu ve düşüncenin sistematik modeller (programlama) ile insan davranışları ve öznel gerçekliğin yaratımı ilişkisini keşfetmeye yönelik model ve ilkeler bütününü göstermektedir. Nörolinguistik Programlama (İngilizce: Neuro-linguistic programming; NLP), sinir dili programlaması olarak Türkçeye çevirilen bir kişisel gelişim sistemi.

Duyu-Dil Programlama, Nörolinguistik Programlama ya da neuro-linguistique programlama, kişilerin amaçlarına ulaşmaları için “nörolojik programlarını” keşfetmelerini ve en iyi şekilde kullanmalarını sağlamayı hedefleyen, tartışmalı bir psikolojik terapi anlayışıdır. 

NLP “Neuro Linguistic Programing”, insanın beş temel duyusuyla dış dünyadan algıladığı her şeyi çocukluğundan itibaren kendi sisteminde nasıl kodlayıp, biriktirdiğine ve bu verileri sisteminin nasıl kullandığına ilişkin yapıyı araştırır ve çözümler. İnsanın kendi sisteminin işleyişinin nasıl olduğunu beyin yapısı ve beyindeki tüm algı sistemlerinden hareketle fark etmesini sağlayan, bu sistemi bundan böyle, farkındalıkla nasıl kullanabileceğini ve geçmişten bugüne kendinde değiştirmek ve dönüştürmek istediği şeyleri nasıl dönüştüreceğini araştıran ve aydınlatan bir bilim ve sanattır. Kişinin metaprogramlarını keşfetmesine yönelik olan Nlp ile daha önceki sizle aranızdaki bağı güçlendiren kendinizi daha net ifade eden bir yapıya dönüşürsünüz.

Bireysel Co-Active Terapi

An’ da mutlu, sağlıklı,bütün ve kendi hayatını kendi yönetebilen proaktif kişiler; kendi hayatlarının ve seçimlerinin sorumluluğunu üstlenebilen, karşılaştığı problemler ve sıkıntılar karşısında ne yapması gerektiğini bilen, alternatif stratejiler yaratabilen, kendisini ve çevresindeki insanları suçlamayıp onları anlama yoluna gidebilen, kendi kişisel gelişimine katkıda bulunduğu gibi etrafındaki insanlarında hayatlarına anlam katan kişilerdir. Bireysel psikolojik destekte kişinin bunları kendi hayatına evrensel bütünlük prosesi altında entegre etmesi hedeflenir.


Çocuk ve Ergen Co-Active Terapi


Çocukluk dönemi hayatımızın vizyonudur. Bu dönemde oluşan hasarlar kişilik bozukluklarının temelini oluşturmaktadır. Bu sebeple 0-6 yaş döneminde anne-çocuk-baba ilişkisinin kişinin gelecek yaşantıdaki kişilerle olan ilişkilerinin temellerini oluşturacaktır. Düşüncelerimiz duygularımıza, duygularımız da davranışlarımızla hayat bulur. Çocuklar duygularını ve düşünceleri farklı tepkilerle meydana getirirler. Çocuklar alt ıslatmalar, kekemelikler, tırnak yemeler gibi davranışlar ile duygu ve düşünceleri anlatabilirler. Sen, biz kavramlarından öz’e yani bir ol’maya yolculuk esas alınarak terapi uygulanır. Ergenlik döneminde atılan çığlıkları doğru değerlendirmek ve soruna değil de esas kaynağına inerek yola devam etmektir hedeflenen. Bu yazıyı okuduğunuza göre hayatınızın tek ve özel olduğunun farkındalığını yaşadığınız için kutluyorum. Gerisi sizde zaten mevcut, gelin öz’e yolculuğunuzda birlikte ilerleyelim

Selale

BEDAVA
İNCELE